Hoe werkt het?

Nadat uw salarispakket geschikt is gemaakt voor pensioenaangifte kunt u aan de slag. Iedere maand of iedere vier weken levert u of uw administrateur de salaris- en pensioengegevens aan via het salarispakket. De gegevens worden van hieruit eenvoudig naar de Belastingdienst en AZL verstuurd.

Is de aangifte verwerkt, dan kunt u deze inzien via de werkgeversportal. Bevat uw aangifte onjuistheden, dan vragen wij u deze gegevens bij een volgende aangifte te corrigeren via het salarispakket. Op basis van de pensioenaangifte ontvangt u periodiek een nota.

Een gedetailleerde omschrijving leest u op Gebruik. Hier wordt de werkwijze rondom pensioenaangifte bij AZL stapsgewijs voor u toegelicht.

Uniforme Pensioenaangifte (UPA) 

AZL ondersteunt één aangifteformaat voor pensioenaangifte: Uniforme Pensioenaangifte (UPA). Uniforme Pensioenaangifte (UPA) is een wijze van volautomatische gegevensaanlevering die op initiatief van de Pensioenfederatie is ontwikkeld.  Pensioenuitvoerders en softwareleveranciers hebben op verzoek van de Pensioenfederatie een standaard ontwikkeld voor een format waarin de aangiftebestanden worden aangeleverd. Het beheer van deze standaard (UPA) ligt bij SIVI. Het UPA-bericht is voor een groot deel gebaseerd op de loonaangifte aan de Belastingdienst en aangevuld met pensioengerelateerde gegevens. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.