Ontdek

Wat is pensioenaangifte?

Het aanleveren van de salarisgegevens aan het pensioenfonds is voor de meeste werkgevers iedere maand weer een tijdrovende klus. Door de salarisadministratie en pensioenadministratie aan elkaar te koppelen, kunt u voortaan veel tijd besparen. We noemen deze werkwijze pensioenaangifte.

De Pensioenfederatie, de pensioenuitvoerders en leveranciers van salarispakketten hebben hun krachten gebundeld om de pensioengegevens op een eenduidige wijze volgens een vast format te versturen. Deze aanleverwijze heet Uniforme Pensioenaangifte (UPA). De Uniforme Pensioenaangifte (UPA) is voor een groot deel gebaseerd op de loonaangifte aan de Belastingdienst en is aangevuld met pensioengerelateerde gegevens.

Pensioenuitvoeringsorganisatie AZL is in 2017 gestart met het invoeren van Uniforme Pensioenaangifte (UPA) voor een aantal pensioenfondsen. De komende jaren is het doel om stapsgewijs meer fondsen aan te sluiten.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.