Gebruik

Aan de slag - Hoe werkt het?

Nadat uw salarispakket geschikt is gemaakt voor pensioenaangifte, kunt u aan de slag.

Pensioenaangifte in 4 stappen

 1. Geef de (pensioen)gegevens aan ons door
  Doe pensioenaangifte via uw salarispakket. Dat kan vierwekelijks of maandelijks. De gegevens worden zo eenvoudig naar de Belastingdienst en AZL verstuurd.
 2. Ontvang terugkoppeling
  Wij houden u op de hoogte van de verwerking van uw aangifte.

  Er vindt op twee momenten een controle plaats op uw aangiftebestand:
  • een technische controle (door ICT-leverancier CGI)
  • een inhoudelijke controle (door pensioenuitvoeringsorganisatie AZL)
 3. Raadpleeg de resultaten en/of meldingen 
  Deze ziet u in Mijn Pensioenadministratie. Log in om per pensioenfonds de resultaten en eventuele meldingen in uw tijdvak te bekijken.
 4. Corrigeer onjuiste (pensioen)gegevens
  Ontvangt u meldingen tijdens de technische controle door CGI? Dan moet u in alle gevallen een nieuwe aangifte doen. Ontvangt u meldingen tijdens de inhoudelijke controle door AZL? Dan kunt u deze na beoordeling tussentijds of in een volgende aangifte corrigeren.

Administrateur machtigen

Laat u de salarisadministratie uitvoeren door een administrateur, dan kunt u deze machtigen om namens u de pensioenaangifte in te sturen. Geef voorafgaand hieraan uw administrateur toegang tot Mijn Pensioenadministratie, zodat deze de resultaten en meldingen van aangiften kan bekijken. U behoudt ook na het afgeven van een machtiging zelf toegang tot Mijn Pensioenadministratie en ontvangt de meldingen van de aangiftes, zodat u de (pensioen)gegevens kunt inzien en op de hoogte blijft van uw aangiftes.

Let op: wilt u een administrateur machtigen om in te loggen in Mijn Pensioenadministratie namens meerdere pensioenfondsen, dan dient u voor ieder fonds een aparte machtiging af te geven. 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.