Resultaten & meldingen

Iedere vier weken of maand doet u of uw administrateur pensioenaangifte via het salarispakket. Nadat AZL de gegevens hieruit heeft verwerkt, kunt u in de werkgeversportal de resultaten en de meldingen bekijken. De werkgeversportal is de plek die u inzicht geeft in de pensioenadministratie van uw personeel. Ook kunt u er direct pensioenzaken met ons regelen. U krijgt toegang tot deze omgeving door te klikken op Inloggen werkgeversportal rechtsboven in uw scherm.

Wat zijn resultaten?

Resultaten zijn de (pensioen)gegevens die na invoering gecontroleerd en juist bevonden zijn door CGI en AZL. U vindt de resultaten in de werkgeversportal onder het tabblad Overzichten –  Pensioenaangifte –  Resultaten. Het is aan te raden de resultaten ook zelf na iedere pensioenaangifte te controleren.

Wat zijn meldingen?

Meldingen zijn de (pensioen)gegevens die verwerkt en gecontroleerd zijn, maar waar nog iets mee aan de hand is. Meldingen vragen om een controle of een correctie. U vindt de meldingen in de werkgeversportal onder het tabblad Overzichten – Pensioenaangifte – Meldingen.

Meldingen kunnen de volgende statussen hebben:

  • Fout: berichten met een foutmelding zijn niet verwerkt in onze pensioenadministratie en vragen uw correctie. Corrigeer de gegevens in uw salarispakket en doe opnieuw aangifte. U voorkomt daarmee onjuiste premiebedragen en een onjuiste pensioenopbouw.
  • Waarschuwing: berichten met een waarschuwing zijn wel verwerkt in onze pensioenadministratie, maar vragen uw controle. De gegevens bevatten mogelijk onjuistheden. Controleer de gegevens op juistheid en doe indien nodig opnieuw aangifte.
  • Informatieve melding: berichten die uw aandacht vragen. Wij vragen u belangrijke informatie ter kennisgeving mee te nemen. Deze berichten vragen doorgaans geen verdere actie van u.

Wie ontvangt meldingen?

Alle geregistreerde e-mailadressen binnen een account krijgen de meldingen toegestuurd.

Overzicht foutcodes in aangiftebericht

Open het document Meest voorkomende meldingen in aangiftebericht voor een lijst van veel voorkomende meldingen en hun foutcodes. Bij iedere melding vindt u een toelichting en een instructie hoe u dit oplost.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.