Resultaten & meldingen

Iedere vier weken of maand doet u of uw administrateur pensioenaangifte via het salarispakket. Nadat AZL uw gegevens heeft ontvangen, kunt u binnen 72 uur in Mijn Pensioenadministratie de resultaten en de meldingen per tijdvak bekijken.

Mijn Pensioenadministratie is de plek die u inzicht geeft in de pensioenadministratie van uw personeel. Ook kunt u er direct pensioenzaken met ons regelen. U krijgt toegang tot deze omgeving door te klikken op Inloggen portaal Mijn Pensioenadministratie rechtsboven in uw scherm.

De status van uw aangifte controleren 

In Mijn Pensioenadministratie kunt u onder het tabblad Pensioenaangifte (UPA) de actuele status van uw aangiften per tijdvak inzien. Ieder tijdvak kan de volgende statussen hebben:

  • Verwerkt: de aangifte is volledig verwerkt.
  • Verwerkt, correctie in behandeling: de oorspronkelijke aangifte is verwerkt, maar er is een nieuwe aangifte ingestuurd voor deze aangifteperiode die nog niet is verwerkt.
  • In behandeling: de aangifte is nog niet verwerkt omdat een eerdere aangifte nog verwerkt moet worden.

Hulp bij het oplossen van (fout)meldingen

In Mijn Pensioenadministratie kunt u per tijdvak eventuele fouten en waarschuwingen inzien. Het portaal toont per aangiftebericht uitsluitend de fouten en waarschuwingen die (nog) niet zijn opgelost.

  • Fout: deze gegevens zijn niet verwerkt in onze pensioenadministratie en vragen uw correctie. Corrigeer de gegevens in uw salarispakket en doe opnieuw aangifte. U voorkomt daarmee onjuiste premiebedragen en een onjuiste pensioenopbouw.
  • Waarschuwing: deze gegevens zijn wel verwerkt in onze pensioenadministratie, maar vragen uw controle. De gegevens bevatten mogelijk onjuistheden. Controleer de gegevens op juistheid en doe indien nodig opnieuw aangifte.

Bij het oplossen van fouten in uw aangifte kunt u gebruikmaken van onze digitale assistent. Dit handige hulpmiddel geeft een toelichting op de foutcode in uw pakket en legt uit hoe u de melding kunt oplossen. U vindt dit hulpmiddel in het tabblad Pensioenaangifte. Ga na het openen van een tijdvak naar 'Alle fouten', klik op een willekeurige regel en kies voor de knop 'Oplossen'.

Overzicht foutcodes in aangiftebericht

Open het document Toelichting UPA foutmeldingen voor een lijst van veel voorkomende meldingen en hun foutcodes. Bij iedere melding vindt u een toelichting en een instructie hoe u dit oplost.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.