Aansluiten en aanvragen

Pensioenuitvoeringsorganisatie AZL sluit pensioenfondsen waarvoor het de administratie voert, de komende jaren gefaseerd aan op pensioenaangifte. Nadat een fonds door AZL is aangesloten, kunnen ondernemingen of organisaties van dat pensioenfonds gebruik maken van deze functionaliteit.

Wat is er nodig om aan te sluiten?

Wilt u gebruik maken van Uniforme Pensioenaangifte (UPA)? Dan moeten de volgende voorwaarden zijn ingevuld voordat u een aanvraag kunt doen:

  • Het pensioenfonds waarbij u bent aangesloten dient de aanlevering via Uniforme Pensioenaangifte (UPA) te ondersteunen.
  • U dient een salarispakket te hebben dat pensioenaangifte mogelijk maakt.

Is aansluiten nu al mogelijk?

Wilt u weten of Uniforme Pensioenaangifte (UPA) voor uw organisatie of onderneming op dit moment al mogelijk is? Doorloop dan de checklist. 

Checklist Aansluiten op pensioenaangifte.

Afwijkend salarispakket / sofwareleverancier?

Bent u aangesloten bij een pensioenfonds waarvoor pensioenaangifte mogelijk is, maar werkt u met een salarispakket dat (nog) niet wordt ondersteund door AZL? Dan is aansluiting op Uniforme Pensioenaangifte (UPA) wellicht toch mogelijk. Doe een aanvraag, zodat wij deze kunnen beoordelen en de mogelijkheid voor u kunnen nagaan. In veel gevallen zult u samen met uw softwareleverancier in het aansluitproces een additioneel testtraject moeten doorlopen.

Doe een aanvraag!

Bent u de mogelijkheden nagegaan en wilt u aansluiten op Uniforme Pensioenaangifte (UPA)? Doe dan een aanvraag. U wordt automatisch doorgestuurd naar het formulier na het doorlopen van de checklist Aansluiten op Pensioenaangifte.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.