Pensioenaangifte | Verwerking en terugkoppeling

terug naar het overzicht

In het document Toelichting UPA foutmeldingen vindt u een lijst van veel voorkomende meldingen en hun foutcodes. Bij iedere melding vindt u een toelichting en een instructie hoe u dit oplost.

Ingezonden aangifteberichten ondergaan eerst een technische controle. Hierin wordt onder meer gekeken naar de structuur van het aangiftebericht, de verwerkbaarheid van de aangifte en de volgordelijkheid van tijdvakken. Ook vindt er een controle plaats of het loonheffingennummer overeenkomt met de (gemachtigde) inzender. Al deze controlestappen worden uitgevoerd door CGI, de ICT-leverancier in het pensioenaangifteproces.

Zijn er tijdens de technische controle (fout)meldingen in het aangiftebestand? Dan ontvangt u doorgaans via CGI een terugkoppeling. Is de aangifte correct aangeleverd? Dan wordt deze automatisch doorgestuurd naar AZL ter verwerking.

Na verwerking, ontvangt u een e-mailbericht van AZL. Via de link in dit bericht kunt u het resultaat van uw aangifte bekijken in de werkgeversportal.

AZL houdt u na iedere aangifte op de hoogte van de voortgang en de verwerking van uw aangiftebericht.

  • Zodra uw aangifte beschikbaar is voor inzage, ontvangt u van ons een e-mailbericht met als onderwerp ‘Uw pensioenaangifte is beschikbaar voor inzage’.
  • Komen er meldingen in uw aangifte voor die uw controle vragen? Dan ontvangt u op een later moment een aanvullend e-mailbericht met als onderwerp ‘Uw pensioenaangifte vraagt om controle’.

Meldingen zijn gegevens in de pensioenaangifte die om een controle of een correctie vragen. Meldingen kunnen de volgende statussen hebben: informatief, waarschuwing of fout.

Meldingen in uw aangiftebericht kunnen de volgende statussen hebben: informatief, waarschuwing of fout.

  • Komen er informatieve meldingen in uw aangiftebericht voor? Dan zijn deze gegevens wel verwerkt, maar vragen wij u belangrijke informatie bij dit kenmerk ter kennisgeving mee te nemen.
  • Komen er waarschuwingen in uw aangiftebericht voor? Dan zijn deze gegevens wel verwerkt, maar vragen wij u deze gegevens te controleren.
  • Komen er fouten in uw aangiftebericht voor? Dan zijn deze gegevens niet verwerkt. Deze vragen om uw correctie.

Aangifteberichten die u vanuit uw salarispakket verstuurd ondergaan een tweetal controlemomenten:

  • een technische controle (door CGI);
  • een inhoudelijke controle (door AZL).

Is uw aangiftebericht technisch beoordeeld en akkoord bevonden, dan stuurt CGI het bericht binnen 1 uur door naar AZL ter verwerking.

  • Komen er geen meldingen in uw aangiftebericht voor, dan ontvangt u de volgende dag van AZL een terugkoppeling op de inhoud van uw aangiftebericht. Dat gebeurt via een geautomatiseerd e-mailbericht.
  • Komen er meldingen in uw aangifte? Dan ontvangt u in de regel binnen 5 werkdagen van ons bericht.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.