Pensioenaangifte | Verwerking en terugkoppeling

terug naar het overzicht

In het document Toelichting UPA foutmeldingen vindt u een lijst van veel voorkomende meldingen en hun foutcodes. Bij iedere melding vindt u een toelichting en een instructie hoe u dit oplost.

Ingezonden aangifteberichten ondergaan eerst een technische controle op het moment dat ze worden ontvangen door onze ICT-leverancier CGI. Zij sturen een terugkoppeling naar het salarispakket. Het resultaat kan zijn dat de aangifte is geaccepteerd of dat de aangifte is afgekeurd. Als de aangifte is afgekeurd wordt er ook een reden teruggekoppeld. 

De geaccepteerde aangiften worden vanuit CGI naar AZL doorgestuurd. Binnen 72 uur vindt er een inhoudelijke controle op het aangiftebericht plaats. AZL stuurt hierna een terugkoppeling naar het salarispakket.

  • Valid_OK: bestand is goed en alle geleverde inkomstenverhoudingen worden verwerkt.
  • Valid_OK_But: bestand is goed maar bevat foute inkomstenverhoudingen. De goedgekeurde inkomstenverhoudingen worden verwerkt. Voor de afgekeurde inkomstenverhoudingen verwachten wij een nieuwe gecorrigeerde aanlevering.
  • Valid_NOK: bestand is fout en wordt niet verwerkt. Dit betekent dat geen enkele in het bestand aangeleverde inkomstenverhouding verwerkt wordt.

Nadat het bericht volledig is verwerkt worden alle niet opgeloste fouten en waarschuwingen in Mijn Pensioenadministratie weergegeven.

AZL stuurt na ontvangst van een aangifte binnen 72 uur een terugkoppeling naar het salarispakket.

Ook kunt u de voortgang en verwerking van uw aangifte op ieder moment inzien en volgen in Mijn Pensioenadministratie.

 

Meldingen zijn gegevens in de pensioenaangifte die om een controle of een correctie vragen. Meldingen kunnen de volgende statussen hebben: informatief, waarschuwing of fout.

Meldingen in uw aangiftebericht kunnen de volgende statussen hebben: waarschuwing of fout.

  • Komen er waarschuwingen in uw aangiftebericht voor? Dan zijn deze gegevens wel verwerkt, maar vragen wij u deze gegevens te controleren.
  • Komen er fouten in uw aangiftebericht voor? Dan zijn deze gegevens niet verwerkt. Deze vragen om uw correctie.

Aangifteberichten die u vanuit uw salarispakket verstuurd ondergaan een tweetal controlemomenten:

  • een technische controle (door CGI);
  • een inhoudelijke controle (door AZL).

Is uw aangiftebericht technisch beoordeeld en akkoord bevonden, dan stuurt CGI het bericht binnen 1 uur door naar AZL ter verwerking. Na ontvangst vindt er door AZL een controle plaats op de inhoud van uw aangiftebericht. U ontvangt hiervan binnen 72 uur een terugkoppeling in het salarispakket.

 

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.